כינוס לרגל יום דרווין הבין-לאומי והשקת התערוכה "נתיב המאובנים: העדות לאבולוציית האדם"
רשימת קיצורי מקלדת
שנה גודל כתב: + -

אירועים

כינוס לרגל יום דרווין הבין-לאומי והשקת התערוכה "נתיב המאובנים: העדות לאבולוציית האדם"

מועד האירוע: ז' באדר א' תשע"ט, 12 בפברואר 2019, בשעה 16:00
מקום האירוע: בית האקדמיה, רח' ז'בוטינסקי 43, ירושלים
לפני שלוש שנים הצטרפה האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים למוסדות אקדמיים רבים ברחבי העולם לציון "יום דרווין הבין-לאומי", הנחגג ביום הולדתו של דרווין, 12 בפברואר (1809). מסורת זו החלה לפני עשר שנים, עם ציון יום הולדתו המאתיים של האיש וציון מאה וחמישים שנה לפרסום המהדורה הראשונה של ספרו "על מוצא המינים" ב-1859. ציון חגיגי, חובק עולם, של יום הולדתו של דרווין הוא ביטוי להכרת התודה שהאנושות חבה לו על ש"פקח את עיניה" ולהערכת גודל המהפכה שהוא חולל.
 
השנה נחגג יום דרווין באקדמיה הלאומית הישראלית למדעים בשני אירועים מיוחדים: השקתה של תערוכה המתעדת את אבולוציית האדם מאז ראשית קיומו ועד היום; כינוס שהוקדש הפעם למין הומו ספיינס וקרוביו הניאנדרטלים.
 
את הכינוס פתחה הרצאתו של פרופ' אורן הרמן מאוניברסיטת בר-אילן. פרופ' הרמן הרצה על "ניאנדרטלים: כרוניקה של תקוות שווא". פרופ' אנה בלפר-כהן מהאוניברסיטה העברית בירושלים הרצתה על "הניאנדרטלים, האדם המודרני ואומנות המערות", ופרופ' יואל רק, חבר האקדמיה מאוניברסיטת תל אביב, הרצה "על אנטומיית הניאנדרטלים ועל משמעותה". ד"ר אילן גרונאו מהמרכז הבינתחומי הרצליה חתם את הכינוס בהרצאה על "יחסי קרבה מפתיעים בין הומו ספיינס לניאנדרטלים".
 
תערוכה בנושא אבולוציית האדם
האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים ציינה השנה את יום דרווין הבין-לאומי בהשקתה של תערוכה הנושאת את השם: "נתיב המאובנים: העדות לאבולוציית האדם". התערוכה מתעדת באמצעות העתקים מדויקים של מאובנים (ובהם גם כאלו שנתגלו רק לאחרונה) את מסלול התפתחותו של האדם מרגע התפצלות ענפו מזה של השימפנזה ועד היום. המבקר בתערוכה לומד על החוליות השונות המרכיבות את הרצף ועל השינויים האנטומיים העיקריים המנחים את החוקרים בשחזורו. תיעוד מיוחד מוקדש לחלק מהענפים הצדדיים שהתקיימו לצד האדם ולשיקולים האנטומיים שהביאו להסרתם מענף התפתחותנו.
 
 
 
 
בהשתתפות: