ביכורי המדע הישראלי: 7 מדענים ומדעניות מצטרפים לאקדמיה הצעירה

ביכורי המדע הישראלי: 7 מדענים ומדעניות מצטרפים לאקדמיה הצעירה

שבעה מדענים ומדעניות מובילים בתחומם נבחרו החודש לאקדמיה הצעירה הישראלית, הפועלת בגיבוי ובסיוע האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים.
25/05/2016

כל המדענים שנבחרו הם אנשי מדע מצטיינים ובולטים בתחומם, חוקרים שהוכיחו הצטיינות במחקר וחשיבה מקורית וכן יזמה ותרומה לחברה בתחום הציבורי.

אלה שבעת חברי האקדמיה הצעירה שנבחרו:

ד"ר מיכל בר-אשר סיגל, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב
פרופ' אילת ברעם-צברי, הטכניון - מכון טכנולוגי לישראל
ד"ר ספי הנדלר, אוניברסיטת תל-אביב
פרופ' יובל פלדמן, אוניברסיטת בר-אילן
פרופ' אבי צדוק, אוניברסיטת בר-אילן
פרופ' רועי קישוני, הטכניון - מכון טכנולוגי לישראל
ד"ר יעל שטרנהל, אוניברסיטת תל-אביב

האקדמיה הצעירה בוחרת מדי שנה ועל פי תקנון אנשי מדע הבולטים בתחום המחקר שלהם.

עם מטרותיה נמנים קידום מעמד המדענים והמדעניות הצעירים בישראל, קידום הקשר בין המדע לבין קובעי המדיניות ובין המדע לבין הציבור והחברה הישראלית, טיפוח הקשר ושיתוף הפעולה בין חוקרים צעירים מתחומי דעת שונים ועידוד מחקרים משותפים עם חוקרים צעירים בעולם. הפעילות במסגרת האקדמיה הצעירה היא התנדבותית ומחייבת מעורבות ציבורית-חברתית פעילה בתחומים הקשורים בענייניה של האקדמיה.

על פי תקנון האקדמיה הצעירה, החברות והחברים מתמנים לתקופה של ארבע שנים. בהרכב האקדמיה הצעירה יש שאיפה לאיזון תחומי (מדעים מדויקים, מדעי החיים, מדעי הרוח, מדעי החברה) ולייצוג הולם של האוכלוסייה ושל הקהילה המדעית בישראל, מתוך כפיפות לעקרון המצוינות כתנאי קובע.