ערב עיון לזכר חבר האקדמיה פרופ´ שמואל נח אייזנשטדט במלאות שנה לפטירתו
רשימת קיצורי מקלדת
שנה גודל כתב: + -

אירועים

ערב עיון לזכר חבר האקדמיה פרופ´ שמואל נח אייזנשטדט במלאות שנה לפטירתו

התקיים ביום שלישי, כ"ה במרחשוון תשע"ב (22.11.2011) בבית האקדמיה
מועד האירוע: 22/11/2011
מקום האירוע: כיכר אלברט איינשטיין
רח´ ז´בוטינסקי 43, ירושלים

חנייה ציבורית ברחובות הסמוכים לאקדמיה
הרשמה לאירוע: יום שלישי, כה במרחשוון תשעב
 
פרופ´ ב"ז קדר, סגן נשיאת האקדמיה
יושב ראש
דברי פתיחה

פרופ´ ביורן ויטרוק, ראש המכון השוודי ללימודים מתקדמים
תרבויות הציר וריבוי המודרניות: שמואל נח אייזנשטדט וגילויה מחדש של ההיסטוריה במדעי החברה

פרופ´ דוד שולמן, חבר האקדמיה
ידידות בשלהי עידן הציר

ד"ר עירית מאיר, בתו של פרופ´ אייזנשטדט
"לא עליך המלאכה לגמור ולא אתה בן חורין ליבטל ממנה"
בנימה אישית - בית אבא



הערב יתנהל בשפה האנגלית
 
נא לאשר השתתפות אצל הגב´ כוכי מימרן טל´: 5676240-02 או בדף יצירת קשר

 


פרופ´ אייזנשטדט (1923-2010) נחשב כמייסד ענף הסוציולוגיה באקדמיה הישראלית. מחקריו המוקדמים התמקדו בחברה הישראלית, בשנות ה-50 וה-60: הוא עסק במושבי העובדים, בקליטת העלייה, בסולידריות הפנימית בחברה הישראלית, בציביליזציה היהודית, וכתב רבות על תהליכים של מודרניזציה. הוא חיבר עשרות ספרים ומאות מאמרים אקדמיים. עבודתו משלבת תיאוריה סוציולוגית עם מחקר אמפירי והיסטורי בחקר חברות, ציוויליזציה ודפוסי מודרניזציה. פרופ´ אייזנשטדט נחשב כחוקר ומלומד יוצא דופן בעל השפעה רבה בדיסציפלינות שונות כסוציולוגיה, כמדע המדינה, כלימודי הדתות וכאנתרופולוגיה.

 
מחקריו ההשוואתיים של אייזנשטדט בנושא המודרניזציה הקנו לו שם בינלאומי וזיכו אותו בשורה של פרסים וביניהם פרס ישראל לסוציולוגיה (1973), פרס א.מ.ת (2005) והפרס האחרון ע"ש הולברג בנורווגיה בשנת 2006. בנימוקי ועדת פרס הולברג היוקרתי נכתב כי "פרופ´ אייזנשטדט פיתח ידע השוואתי בעל איכות נדירה, המתרכז בשינוי חברתי ובמודרניזציה וקשור ליחסים שבין תרבות, מערכות אמונה ומוסדות פוליטיים". אייזנשטדט עסק גם בחקר ההיסטוריה של עם ישראל בהיבטים סוציולוגיים ומחקריו ערערו על תפישת היהדות בהדגש הדתי או הלאומי בלבד.
 
אייזנשטדט שהקים את המחלקה הראשונה לסוציולוגיה בישראל באוניברסיטה העברית ולימד בה דורות של סוציולוגים, פרש רשמית מהאוניברסיטה ב-1983 אף על פי שהמשיך להרצות ולכתוב כעמית מחקר בכיר במכון ון ליר עד יום מותו. אייזנשטדט כיהן גם כחבר האקדמיה הלאומית למדעים מאז 1965.
 
עבודתו משלבת תיאוריה סוציולוגית עם מחקר אמפירי והיסטורי בחקר חברות, ציוויליזציה ודפוסי מודרניזציה. פרופ´ אייזנשטדט הוא חוקר ומלומד יוצא דופן בעל השפעה רבה בדיסציפלינות שונות כסוציולוגיה, כמדע המדינה, כלימודי הדתות וכאנתרופולוגיה".

 
 
בהשתתפות: