שישה מדענים מובילים נבחרו לאקדמיה הלאומית הישראלית למדעים

שישה מדענים מובילים נבחרו לאקדמיה הלאומית הישראלית למדעים

נשיאת האקדמיה פרופ' נילי כהן: הצטרפותם מחזקת את האקדמיה למדעים
27/06/2017
שישה מדענים מובילים נבחרו לאקדמיה הלאומית הישראלית למדעים, שתמנה מעתה 125 חברות וחברים. אנשי ונשות המדע נבחרו לשתי חטיבותיה של האקדמיה ויהיו חברים בה לכל ימי חייהם. ואלה הם:

יונינה אלדר - פרופסור להנדסת חשמל בטכניון, מכון טכנולוגי לישראל
רוני אלנבלום - פרופסור לגיאוגרפיה באוניברסיטה העברית בירושלים
זליג אשחר - פרופסור לאימונולוגיה במכון ויצמן למדע
איל בנבנישתי - פרופסור למשפטים באוניברסיטת תל אביב
יעקב כדורי - פרופסור למקרא באוניברסיטה בר-אילן
אנדרו פלקס - פרופסור ללימודי מזרח אסיה באוניברסיטת תל אביב ובאוניברסיטה העברית בירושלים

נשיאת האקדמיה פרופ' נילי כהן מברכת את החברות והחברים החדשים ומסרה כי הצטרפותם מחזקת את האקדמיה למדעים בחוקרים מן השורה הראשונה. לדבריה, הם יסייעו לאקדמיה בקידום היעדים שהציבה לעצמה ובפיתוח הפעילות המדעית הענפה בישראל בשנים הקרובות.

ששת המדענים הבחירים יצטרפו לאקדמיה בטקס שנתי חגיגי מסורתי שבו יוענקו להם תעודות וסיכות חבר האקדמיה, שיתקיים ביום ג', נר שמיני של חנוכה, א' בטבת תשע"ח, 19 בדצמבר 2017, בבית האקדמיה בירושלים בישיבה הפתוחה של האסיפה הכללית.