כינוס משותף של האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים ולאקדמיה הלאומית ההודית למדעים בנושא אסטרופיזיקה ומדעים פלנטריים

05/12/2019
בימים 2–3 בדצמבר 2019 התקיים בירושלים כינוס משותף של האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים והאקדמיה הלאומית ההודית למדעים בנושא אסטרופיזיקה ומדעים פלנטריים, בהשתתפות חוקרים העוסקים בתחום משתי המדינות.

שמונה חוקרים מהודו ואחד-עשר מישראל דיברו בכינוס, ובסך הכול השתתפו בו כ-40 איש, בהם חוקרים ותלמידי מחקר. בראש ועדת ההיגוי היו פרופ' עודד אהרונסון ממכון ויצמן למדע ופרופ' ראם סרי מהאוניברסיטה העברית בירושלים, עם חברי האקדמיה ההודית פרופ' אניל בהארדוואג' (Prof. Anil Bhardwaj) ופרופ' ק"פ סינג (Prof. K. P. Singh).

נשיאת האקדמיה הישראלית פרופ' נילי כהן פתחה את הכינוס בברכות והזכירה את מערכת היחסים החמה וארוכת הטווח בין שתי האקדמיות ובין שתי המדינות.

הכינוס עסק בחמישה תחומים עיקריים: אסטרונומיה של הרדיו, גלקסיות, סופרנובות, כוכבי לכת חוץ-שמשיים, ומשימות חלל. תגליות אחרונות וסיכויים עתידיים הוצגו על ידי חוקרים הודים וישראלים כאחד.

בתמונה: משתתפי הכינוס המשותף עם האקדמיה הלאומית ההודית למדעים בנושא אסטרופיזיקה ומדעים פלנטריים

בתמונה (מימין לשמאל): חוקרים המייצגים את האקדמיה הלאומית ההודית למדעים בכינוס המשותף בנושא אסטרופיזיקה ומדעים פלנטריים: פרופ' קאנאק סאהא, פרופ' קיי.פיי. סינג, ופרופ' אבהיג'יט צ'קרהבורטי