האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים השתתפה בסדנא משותפת עם האקדמיה הצ'כית למדעים בנושא Law between State and History

07/06/2022
ב-24–26 במאי 2022 התקיימה בפראג סדנה משותפת לאקדמיה הלאומית הישראלית למדעים ולאקדמיה הצ'כית למדעים בנושא Law between State and History. ההרצאות והדיונים בסדנה עסקו, בין השאר, בניתוח השוואתי של התפתחויות היסטוריות וסוציולוגיות, ברב-תרבותיות במערכת המשפט, בדמותו רבות הזהויות של קפקא המשקפת תפיסת משפט ומדינה מיוחדות, בזכויות מיעוטים, בתפקידה של מדינת הלאום, באתגרים העומדים בפניה, ביניהם בעיית הפליטים, ובהבניית רעיונות פוליטיים מליברליזם לדמוקרטיה.

את הסדנה הובילה נשיאת האקדמיה לשעבר פרופ' נילי כהן, והשתתפו בה חברי האקדמיה פרופ' יצחק אנגלרד ופרופ' דניאל פרידמן, פרופ' גור אלרואי, רקטור אוניברסיטת חיפה, ופרופ' גיא מירון, המשנה לנשיאת האוניברסיטה הפתוחה.

בערב הפתיחה נשאו דברים נשיאת האקדמיה הצ'כית פרופ' אווה זאז'ימלובה (Prof. RNDr. Eva Zažímalová) ופרופ' נילי כהן שהתייחסו לשיתוף הפעולה הפורה והמעשיר בין שתי האקדמיות.

מימין לשמאל: נשיאת האקדמיה לשעבר פרופ' נילי כהן ונשיאת האקדמיה הצ'כית פרופ' אווה זאז'ימלובה (Prof. Dr. Eva Zažímalová). צילום: האקדמיה הצ'כית למדעים The Czech Academy of Sciences ©