האקדמיה מברכת את נבחרות הנוער של ישראל במתמטיקה, בביולוגיה, בכימיה ובפיזיקה על זכייתן ב-18 מדליות אולימפיות

24/07/2022
האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים מברכת את חברות וחברי נבחרות הנוער של ישראל במתמטיקה, בביולוגיה, בכימיה ובפיזיקה על זכייתם ב-18 מדליות, מהן שלוש מדליות זהב, באולימפיאדות המדע הבין-לאומיות שנערכו החודש.

"ההישגים המזהירים של בנות ובני הנוער המצטיינים שלנו באולימפיאדות המדע מעוררים גאווה והערכה עצומות", אמר נשיא האקדמיה פרופ' דוד הראל והוסיף: "האקדמיה מוקירה את הנחישות וההתמדה שהפגינו כל אחת ואחד מהם בהתמודדויות המורכבות נגד יריבות ויריבים מרחבי העולם, מחזקת את ידיהם ומאחלת להם להמשיך בבטחה בדרכם ולהשתלב בשורה הראשונה של המחקר המדעי בישראל ומחוצה לה". האקדמיה שולחת את ברכתה והערכתה הרבה גם לצוותים שהכשירו את הנבחרות לקראת התחרויות.

באולימפיאדת המתמטיקה הבין-לאומית (IMO), שנערכה בנורווגיה, זכו עמרי זמר במדליית זהב ונגה פרידמן במדליית כסף. פרידמן אף נבחרה לתלמידה המצטיינת ביותר ביבשת אסיה. נבחרת המתמטיקה, שהוכשרה במכון ויצמן למדע, גרפה עוד שלוש מדליות כסף ומדליית ארד.

באולימפיאדת הפיזיקה הבין-לאומית (IPHO), שנערכה בשווייץ, זכתה רויטל ולך במדליית זהב, והיא התלמידה הישראלית הראשונה שזכתה במדליית זהב באולימפיאדה זו. הנבחרת, שהוכשרה במרכז חוסידמן באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, גרפה שתי מדליות כסף ושתי מדליות ארד.

באולימפיאדת הכימיה הבין-לאומית (ICHO), שנערכה בנורווגיה, זכה ניר כהן במדליית זהב. הנבחרת, שהוכשרה בטכניון, גרפה גם מדליית כסף ושתי מדליות ארד.

זו השנה הראשונה שישראל משתתפת באולימפיאדת הביולוגיה הבין-לאומית (IBO), שנערכה בארמניה. הנבחרת, שהוכשרה באוניברסיטת תל אביב, גרפה מדליית כסף ושתי מדליות ארד.