סדנה משותפת לאקדמיה ולחברה המלכותית הבריטית בנושא Materials Sciences

סדנה משותפת לאקדמיה ולחברה המלכותית הבריטית בנושא Materials Sciences

03/10/2022
ב-20–21 בספטמבר 2022 התקיימה במנצ'סטר שבבריטניה סדנה משותפת לאקדמיה הלאומית הישראלית למדעים ולחברה המלכותית הבריטית (The Royal Society) בנושא Materials Science.

את הסדנה הובילו חברי האקדמיה פרופ' רשף טנא ופרופ' יעקב קליין עם פרופ' רובין גריימס (Prof. Robin Grimes), מנהל קשרי החוץ של החברה המלכותית הבריטית והיועץ המדעי הראשי לשעבר במשרד החוץ הבריטי. השתתפו בה 20 חוקרים מובילים משתי המדינות.

מימין לשמאל: פרופ' סר רובין גריימס, פרופ' יעקב קליין, פרופ' רשף טנא, פרופ' פיטר ברוס

הסדנה התקיימה במסגרת סדרת הכינוסים לזכר סר ראלף קון בנושא מדע, טכנולוגיה ואתיקה (The Sir Ralph Kohn Memorial Seminar Series on Science, Technology and Ethics), הנערכים במשותף בכל שנה על פי הסכם בין האקדמיה ובין החברה המלכותית.

את הסדרה פתח בשנת 2017 כינוס שהיה בירושלים ועסק בנושא פרטיות בעידן הטכנולוגי. בשנת 2018 התקיים בירושלים סימפוזיון משותף בנושא Genome Stability and Dynamics בהובלתו של חבר האקדמיה פרופ' יוסי שילה. בשנת 2019 התקיימה בצ'יצ'לי הול שבבריטניה סדנה בנושא טיפול מתקדם במים ובשפכים, בהובלת חבר האקדמיה פרופ' גדעון דגן, פרופ' אבנר עדין מהאוניברסיטה העברית בירושלים ופרופ' דייוויד גראהם (Prof. David Graham) מאוניברסיטת ניוקאסל שבבריטניה. בפברואר 2020 התקיימה בירושלים סדנה בנושא ביולוגיה מבנית.

ההסכם לשיתוף פעולה עם החברה המלכותית הבריטית נחתם בשנת 1967, וחודש בשנת 2015 ושוב בשנת 2020.