נשיא האקדמיה פרופ' דוד הראל ומשלחת ישראלית בביקור רשמי במתקן ה-ESRF

נשיא האקדמיה פרופ' דוד הראל ומשלחת ישראלית בביקור רשמי במתקן ה-ESRF

15/02/2023
ב-15 בפברואר 2023 התקיים ביקור רשמי של נשיא האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים פרופ' דוד הראל ויו"ר ות"ת פרופ' יוסי מקורי במתקן קרינת הסינכרוטרון האירופי (ESRF) בגרנובל שבצרפת. במשלחת הישראלית היו גם יו"ר הוועדה לאנרגיות גבוהות של האקדמיה פרופ' מרק קרלינר מאוניברסיטת תל אביב, פרופ' משה דויטש מאוניברסיטת בר-אילן, מ"מ מנכ"לית המועצה להשכלה גבוהה ד"ר ורדה בן שאול וסמנכ"לית אסטרטגיה ובין-לאומיות במועצה להשכלה גבוהה ד"ר נעמי בק. המשלחת נפגשה עם מנכ"ל המתקן פרופ' פרנצ'סקו סטה (Prof. Francesco Sette) והוא עדכן אותה על הפעילות הענפה במתקן.

מדינת ישראל חברה-עמיתה במתקן ה-ESRF משנת 1999. הוועדה לקרינת סינכרוטרון של האקדמיה מקדמת את פעילות החוקרים הישראלים במתקן. בזכות עבודתם המצוינת גדל במהלך השנים היקף השימוש במתקן מעבר לשיעור השתתפותה של ישראל בתקציב. המתקן, שהוא המוביל בעולם לקרינת סינכרוטרון, עבר שדרוג ניכר בשנים האחרונות ובהירות הקרינה במתקן הוגברה פי 100. בכך הוא הפך למקור קרינת הסינכרוטרון הבהיר בעולם, והוא משרת אלפי חוקרים מרחבי העולם המבצעים ניסויים בחזית המדע העולמי. בשנות קיומו הספיק המתקן לשמש תשתית לארבעה מחקרים זוכי פרס נובל, ובכללם מחקרה של חברת האקדמיה פרופ' עדה יונת על מבנה הריבוזום.

בתמונה מימין: פרופ' משה דויטש, פרופ' יוסי מקורי, פרופ' דוד הראל, מנכ"ל ESRF פרופ' פרנצ'סקו סטה, פרופ' מרק קרלינר, ראשת לשכת מנכ"ל ESRF איציאר אצ'וורייה, ד"ר ורדה בן שאול, ד"ר נעמי בק. Photo: C. Argoud/ESRF

המשלחת הישראלית בביקור ב- Photo: ESRF./C. Argoud .ESRF

מנכ"ל ESRF פרופ' פרנצ'סקו סטה ופרופ' דוד הראל. Photo: D. Chenevier/ESRF