האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים מתגייסת לפעולה לכינון קשר עם מדענים ומדעניות ישראלים צעירים בחו"ל

20/02/2007
מהיום עולה לאוויר באינטרנט סקר/מרשם לחוקרים ולמשתלמים
רבים סבורים כי מדינת ישראל אינה עושה די כדי לשמור על קשר עם מדענים, חוקרים ותלמידי מחקר ישראלים השוהים בחו"ל. האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים החליטה לפעול להגברת קשר זה ושמירתו. במכתב אישי מנשיא האקדמיה לחוקרים צעירים ולתלמידי דוקטורט, מסביר פרופ' מנחם יערי כי כוונת האקדמיה היא להביא את דבר החוקרים הצעירים הישראלים בחו"ל לידיעת הגורמים המוסמכים בישראל ולעשות כמיטב יכולתה לסייע להם בנושאים הייחודיים המעסיקים אותם.
כדי לבצע מטלה זו האקדמיה הלאומית יוצרת מנגנון שיאפשר התקשרות והידברות. כשלב ראשון נבנה ועולה היום לאוויר מרשם החוקרים והמשתלמים הישראלים בחו"ל .
במכתב הנלווה למרשם מבקשת האקדמיה את שיתוף-הפעולה של כל אחת ואחד, וזאת תוך הקפדה מירבית על שמירת פרטיותם של הנרשמים.
ההערכה הרווחת היא שיש כמה אלפי דוקטורנטים ופוסט-דוקטורנטים ישראלים בחו"ל וכי בעשור האחרון גדל השיעור של חוקרים ישראלים שאינם חוזרים למערכת ההשכלה הגבוהה הישראלית. אחת הסיבות העיקריות נעוצה בצמצום התקנים והיעדר היכולת של המערכת האקדמית בארץ לקלוט מדענים צעירים חדשים.
באקדמיה מעריכים כי מאות אקדמאים ישראלים השוהים בחו"ל ישיבו בשבועות הקרובים למרשם. נשיא האקדמיה, פרופ' מנחם יערי, החבר בוועדת שוחט, מסר כי הנתונים שיתקבלו יוכלו לשרת גם את ועדת המשנה הלאומית שהוא עומד בראשה.
האקדמיה מתכוונת לפרסם מעת לעת את הממצאים הכוללניים אשר יתקבלו מן המרשם.
ניתן להכנס למרשם גם דרך עמ' הבית של האקדמיה: www.academy.ac.il