מובא כאן מסמך מאת פרופ´ גדעון שפסקי בנושא " דרוג המחקר המדעי בישראל ואוניברסיטאותיה בהשוואה לעולם"

המסמך כולל ניתוח של מדדים (ואינדיקטורים) ממקורות שונים בעולם על המחקר המדעי בישראל, על פוריותו באוניברסיטאות בישראל ועל איכותו בהשוואה למדינות אחרות. להורדת המסמך המלא >>
24/09/2007
לחצו כאן
המסמך מבקר בין השאר את משמעותם המוגבלת של המחקרים של אוניברסיטת שנחאי (ARWU) וה- THE TIMES - Higher Education Supplement המתפרסמים בכל שנה.
המסמך נכתב ונערך על ידי גדעון שפסקי, פרופסור אמריטוס בחוג לכימיה באוניברסיטה העברית בירושלים, ומתפרסם אחת לשנה בערך, בתמיכת האקדמיה.