כינוס האקדמיה הצעירה בנושא מדעי הרוח, האוניברסיטה ובתי הספר

כינוס האקדמיה הצעירה בנושא מדעי הרוח, האוניברסיטה ובתי הספר

05/04/2017
האקדמיה הצעירה יזמה כינוס בנושא מדעי הרוח, האוניברסיטה ובתי הספר במשותף עם המזכירות הפדגוגית של משרד החינוך.
הכינוס נולד מתוך רצון להירתם למאמץ המגולם בתכנית החומש החדשה של המל"ג לחיזוק מדעי הרוח.

הכינוס התקיים בבית האקדמיה בירושלים והשתתפו בו גורמים מובילי-מדיניות ועשייה מן המערכת האקדמית וממערכת החינוך, ובכללם מפמ"רים, מורים, מנהלי בתי ספר, מרצים, חוקרים, נציגי רשויות מקומיות ועוד. השתתפו גם נציג ות"ת - פרופ' יוסי שיין - וסגנית יו"ר המזכירות הפדגוגית גב' רחלה שיפר. פרופ' נילי כהן, נשיאת האקדמיה, פתחה את הכינוס בדברי ברכה.

בכינוס היו שישה מושבים בנושאים שונים, פאנל מפמ"רים ותצוגת פוסטרים. בסך הכול הוצגו 26 מיזמים, חלקם כבר פועלים כיום וחלקם רעיונות בשלים ליזמות עתידיות.

במהלך הכינוס נשמעו קולות רבים ומגוונים שקראו לחיזוק מדעי הרוח. דובר על חשיבותן של עבודות גמר בתיכון, על רתימת הרשויות המקומיות לעניין מבחינה רעיונית ותקציבית, על החלת תכניות התערבות כבר בחטיבות הביניים ועוד. דובר רבות על ההכרח בשיתוף פעולה בין משרד החינוך, הרשויות המקומיות והמגזר השלישי, ונוצרה פלטפורמה ליצירת שיתופי פעולה עתידיים.

המציגים בכינוס והמארגנים מהאקדמיה הצעירה (צילום: האקדמיה למדעים)

הצגת פוסטרים בכינוס (צילום: האקדמיה למדעים)

מושב רביעי בנושא עבודות גמר (צילום: האקדמיה למדעים)

מימין: גברת רחלה שיפר, סגנית יו"ר המזכירות הפדגוגית במשרד החינוך, פרופ' נילי כהן נשיאת האקדמיה ופרופ' יונתן בן