רשימת קיצורי מקלדת
שנה גודל כתב: + -

אירועים

ערב עיון | "מתוך לב דואב מאוד" :זיכרונות, היסטוריה, משפחה ומגדר - 300 שנה לגליקל האמל (1724-1645)

מועד האירוע: יום שני י"ח בסיוון תשפ"ד, 24 ביוני 2024, בשעות 18:00-14:30 
מקום האירוע:
בבית האקדמיה, כיכר אלברט איינשטיין, רח' ז'בוטינסקי 43, ירושלים
ביום שני י"ח בסיוון תשפ"ד (24 ביוני 2024) קיימה האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים ערב עיון שהוקדש לדמותה של גליקל בת לייב האמל (1645–1724) ילידת המבורג, לציון שלוש מאות שנה לפטירתה בעיר מץ.
 
במוקד עמד ספר זיכרונותיה האינטימיים, חיבור אוטוביוגרפי מרתק שנכתב בלשון יידיש מערבית, והוא מקור היסטורי רב ערך.
 
ההרצאות המגוונות האירו באמצעות גליקל וספרה פרקים חשובים בתולדות היהודים בעת החדשה המוקדמת ובמאה השמונה עשרה, ועסקו בין היתר בספרות יידיש ובספרות המוסר, בדילמות של משפחה, נישואים, מוות ומגדר, בכתיבת אגודוקומנטים, בעולם הספרים, באופי הכתיבה הנשי ובהתקבלות דמותה של גליקל בכתבי נשים בגרמניה במאה העשרים.
 
במהלך הערב נשמע קולה של גליקל באמצעות קריאה של שלושה קטעים מספרה, שהדהדו גם ממרחק של שלוש מאות שנה אירועים דרמטיים, מהם טראגיים ומהם משמחים, בקורות חייה.
 
בהשתתפות: