רשימת קיצורי מקלדת
שנה גודל כתב: + -

על ההוצאה לאור

חוק האקדמיה מונה עם מטרות האקדמיה ותפקידיה "לפרסם כתבים שיש בהם כדי לקדם את המדע". לשם כך פועלת באקדמיה בקביעות ועדת פרסומים, וההוצאה לאור עובדת על פי החלטותיה. בפרסומי האקדמיה פירות של מפעלי מחקר שהיא יזמה, אשר נועדו לשמש תשתית לפעילות מדעית, וכן קובצי מאמרים בעקבות פעילויות באקדמיה כגון ימי עיון, סדנאות ופורום הצעירים. כמו כן יוצאים לאור חיבורים שהוצעו לאקדמיה ונמצאו מתאימים למדיניות הפרסום שלה. רוב הפרסומים בעברית הם בתחומי מדעי הרוח ויש להם זיקה אל מדעי היהדות; הפרסומים באנגלית ובשפות אחרות מקיפים את כל תחומי הדעת במדעי הרוח והחברה ובמדעי הטבע. עוד

הודעות ההוצאה לאור

  • החנות המקוונת וקטלוג הפרסומים של ההוצאה לאור עכשיו גם באנגלית!

    12/03/2023
     
     
    מעתה אפשר לגשת לחנות הספרים המקוונת של ההוצאה לאור ולקטלוג הפרסומים דרך הממשק החדש שלנו באנגלית, עכשיו בהרצה.
    אם יש לכם הערות או שאלות ואם נתקלתם בקשיים כלשהם בכניסה דרך הממשק באנגלית, אנא כתבו לנו: rita@academy.ac.il
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
  • ספר חדש בהוצאת האקדמיה: שי למשה – יום עיון לכבוד משה בר־אשר בהגיעו לגבורות
     
    31/07/2022
  • חדש בהוצאה לאור: פורסם ספרו של מלאכי בית־אריה קודיקולוגיה עברית כספר דיגיטלי
    16/01/2022

    ספרו של חבר האקדמיה פרופ' מלאכי בית־אריה קודיקולוגיה עברית: טיפולוגיה של מלאכת הספר העברי ועיצובו בימי הביניים בהיבט היסטורי והשוואתי מתוך גישה כמותית המיוסדת על תיעוד כתבי־היד בציוני תאריך עד שנת 1540 פורסם כספר דיגיטלי.
     
    הספר מופץ באמצעות DOI (Digital Object Identifier) והוא נגיש לכל דורש וניתן להורדה חופשית בקישורים. הספר פורסם בשני נוסחים – עברי ואנגלי.
    כותרת הספר באנגלית:

    Historical and Comparative Typology of Medieval Hebrew Codices based on the Documentation of the Extant Dated Manuscripts until 1540 using a Quantitative Approach

    על הספר
    ספר זה מעמיד לראשונה טיפולוגיה דיאכרונית של הספר בכתב עברי בימי הביניים בשיטת הקודיקולוגיה הכמותית, בבחינת תחום היסטורי לעצמו, על יסוד תיעוד מפורט של כל כתבי היד העבריים ששרדו בציון תאריך ושמורים במאתיים וחמישים ספריות ואוספים פרטיים בעולם, ומתוך השוואה לכתבי יד בכתבים לא עבריים שהופקו באותם המקומות והצגת התובנות ההיסטוריות והחברתיות העולות מטיפולוגיה זו. החיבור משמש כלי עזר ומדריך לחוקרים ולתלמידים ממגוון תחומים הנדרשים למקורות שבכתבי יד, וכן למהדירי טקסטים מימי הביניים – לזיהוי מוצא כתב היד ואומדן זמן העתקתו, להכרת מנהגי המעתיקים הרבים לאזוריהם ולביקורת הטקסט והכרת מסירותיו. הוא מבהיר את חיוניות הבחינה החומרית של כתבי היד כשעוסקים בטקסטים ובמסירותיהם. החיבור גם ממחיש את הצורך לראות בספרים הכתובים ביד לא רק כלי קיבול לטקסטים אלא גם חפצי תרבות עתירי מידע שבלעדיהם ההיסטוריה היהודית של ימי הביניים ענייה מאוד. רבבות כתבי יד אלו צופנים בחובם – בדרכי הפקתם, עיצובם וצריכתם וגם בגלגוליהם – מקורות היסטוריים אותנטיים המלמדים על החברה היהודית שיצרה אותם והשתמשה בהם לאורך הדורות. מיון כתבי היד לפי אזורי מוצאם ותקופות היווצרותם עשוי להעשיר את המחקר ההיסטורי בנתונים אמינים ביותר על אופיין ועל פעילותן האינטלקטואלית של הקהילות היהודיות ואפילו על היקפן.