האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים The Israel Academy of Sciences and Humanities - החטיבה למדעי הרוח
רשימת קיצורי מקלדת
שנה גודל כתב: + -

החטיבה למדעי הרוח

על החטיבה למדעי הרוח

בחטיבה למדעי הרוח חברים מטובי החוקרים הישראלים בקשת רחבה של תחומים במדעי הרוח והחברה. בראש החטיבה עומד פרופ' סרג'יו הרט.

מפעל האונומסטיקון של ארץ ישראל

מפעל האונומסטיקון (The Onomasticon of Iudaea•Palaestina and Arabia in the Greek and Latin Sources) מרכז את כל המובאות המזכירות שמות של יישובים, עצמים גאוגרפיים, יחידות מנהליות ואף קבוצות אתניות בארץ ישראל ובסביבתה הקרובה (מחוזות שהשתייכו בעבר ליהודה או לפרובינקיות של פלסטינה וערביה) מאמצע המאה הרביעית לפסה"נ (ערב כיבוש הארץ בידי אלכסנדר הגדול) ועד הכיבוש המוסלמי באמצע המאה השביעית לסה"נ.

חקר השירה והפיוט בגניזה על שם עזרא פליישר

המפעל נוסד על ידי האקדמיה בשנת תשכ"ז (1967). מטרת המפעל היא לפענח, לזהות ולקטלג את קטעי השירה והפיוט שנשתמרו באוספי הגניזה הקהירית.

המפעל המשותף עם Monumenta Germaniae Historica

האקדמיה שותפה ל-Monumenta Germaniae Historicaי(MGH) שבמינכן במפעל התקנתן והוצאתן לאור של מהדורות ביקורתיות של חיבורים עבריים מאשכנז בימי הביניים. 

פורום צעירי מדעי הרוח והחברה

פורום הצעירים של החטיבה למדעי הרוח החל לפעול בשנת תשס"ד (2004). מטרת הפורום לרכז את המצטיינים באנשי המדע הצעירים בארץ בקבוצות דיון וחשיבה וליזום ולקדם קשר ופעילות מחקרית ואינטלקטואלית משותפת בין חוקרים ממוסדות שונים ומתחומים מגוונים במדעי הרוח והחברה.

פורום שלהי העת העתיקה

במסגרת החטיבה למדעי הרוח של האקדמיה פועל פורום רב-תחומי שעוסק בשלהי העת העתיקה. בראש הפורום עומדת חברת האקדמיה פרופ' מארן ניהוף.

German-Israeli Frontiers of the Humanities Symposium - GISFOH

הסכם שנחתם בשנת 2009 בין האקדמיה לקרן אלכסנדר פון הומבולדט הגרמנית הוביל לכינון סדרת כינוסים רב-תחומיים במדעי הרוח שבהם משתתפים חוקרים צעירים - ישראלים וגרמנים.

פעילות החטיבה בעבר

מפעילות החטיבה בעבר: מפעל המילון של הפרסית האמצעית, מפעל הפלאוגרפיה העברית, הוועדה לבחינת תחום ההיסטוריה, הוועדה ליישום הדוח בנושא עתיד מדעי הרוח באוניברסיטאות המחקר בארץ ומפעל התפילה.