18 בדצמבר | נשיא האקדמיה פרופ' דוד הראל ופרופ' רות שרץ-שובל, החברה בוועד המנהל של האקדמיה הצעירה הישראלית, השתתפו בישיבת ועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת

18/12/2023
היום, יום שני 18 בדצמבר, התקיימה ישיבה של ועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת בהשתתפות נשיא האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים פרופ' דוד הראל ופרופ' רות שרץ-שובל, חברה בוועד המנהל של האקדמיה הצעירה הישראלית, ממכון ויצמן למדע.
הישיבה עסקה בהשפעות האפשריות של מלחמת חרבות ברזל על מעמדה האקדמי של ישראל בעולם ועל שיתופי הפעולה המדעיים שלה עם מדינות זרות. כמו כן נידונה האנטישמיות הגואה בחו"ל, המסכנת את הפעילות המדעית של יהודים באוניברסיטאות העולם.

בנאומו בישיבה קרא פרופ' הראל לנשיאות אוניברסיטאות מובילות בעולם לנקוט עמדה ברורה נגד ההסתה האנטי-ישראלית. פרופ' רות שרץ-שובל הרחיבה על הסכנה לקשרי המחקר של ישראל עם העולם, לנוכח הביקורת הגוברת על ישראל. היא ציינה כי שיתופי פעולה בין-לאומיים הכרחיים למחקר בישראל וקראה לרתום את האקדמיה למאמץ הלאומי: "מחקרים מראים כי כל שקל שמושקע במדע הישראלי מעלה את החוסן הכלכלי והביטחוני ומכפיל את עצמו".

צפו בהקלטת השידור המלא של ישיבת הוועדה: