4 מדענים בחירים מצטרפים לאקדמיה הלאומית הישראלית למדעים

מחר יום שני, א" חנוכה תשס"ב (10/12/2001) בטקס חגיגי בבית נשיא
10/12/2001
מחר יום שני, א" חנוכה תשס"ב (10/12/2001) בטקס חגיגי בבית נשיא
מחר יום שני, א" חנוכה תשס"ב (10/12/2001) בטקס חגיגי בבית נשיא המדינה מר משה קצב, מצטרפים ארבעה פרופסורים מן האוניברסיטאות בארץ לאקדמיה הלאומית הישראלית למדעים. האקדמיה, הגוף הבכיר בקהילה המדעית בישראל, נוסדה על פי חוק ב- 1960. מטרתה לרכז בתוכה מטובי אישי המדע בישראל, לטפח ולקדם פעילות מדעית ולייעץ לממשלה בפעולות הנוגעות למחקר ולתכנון מדעי בעלי חשיבות לאומית. 81 חוקרים נמנים עם חברי האקדמיה, מהם 46 ממדעי הטבע ו - 35 ממדעי הרוח והחברה. שניים מארבעת החברים החדשים המצטרפים הם מתחומי מדעי הטבע: פרופ" אורי זליגסון ופרופ" אמיר פנואלי ושניים מתחומי מדעי הרוח: פרופ" מרדכי עקיבא פרידמן ופרופ" יורם צפריר.