הזוכה בפרס היוקרתי ע"ש גרשם שלום בתחום חקר הקבלה המוענק מטעם האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים (לשנת 2010) - פרופ´ דניאל אברמס

ועדה מטעם האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים בחרה בפרופ' דניאל אברמס לזוכה בפרס היוקרתי למצוינות בחקר הקבלה על שם פרופ' גרשם שלום
06/12/2010
פרופ' אברמס הוא פרופסור חבר במחלקה לפילוסופיה יהודית באוניברסיטת בר אילן שקיבל את תואר הדוקטור במיסטיקה יהודית מאוניברסיטת ניו יורק בארה"ב.
בנימוקים לפרס קבעה הוועדה כי פרופ' דניאל אברמס הוא חוקר קבלה מבריק הממשיך את מורשת גרשם שלום בדרכי המחקר המורכבות שלו. "מחקריו המבוססים על קריאה מקיפה, קפדנית ויסודית, מתפרסים על פני תקופה ארוכה ומקיפים תחומים נרחבים בחקר הקבלה. הוא מציג שיטות חדשות ויצירתיות למחקר של כתבים קבליים הכוללות תיאוריות של מגדר ודרכי פרשנות חדשות. פרופ' אברמס חשף כתבי יד וטקסטים שלא היו ידועים ולא נידונו - עבודה חלוצית שמעטים יכולים להעריכה. מעבר להישגיו האקדמיים שירותיו לחקר הקבלה יוצאים דופן. הוא ייסד באופן עצמאי לחלוטין וראוי להערצה את כתב העת החשוב ביותר בחקר הקבלה ושמו "קבלה". עשייתו הרבה לקהילה המדעית חשובה ביותר, ועוד דורות רבים של חוקרים ייהנו מפירותיה", נכתב בנימוקי הוועדה.
הפרס בסכום של 45,000 ₪ מוענק אחת לארבע שנים לחוקר או לחוקרת מצטיינים בתחום הקבלה. את הזוכה בוחרת ועדה מיוחדת שממנה נשיא האקדמיה. בין זוכי פרס שלום בעבר היו פרופ' ישעיה תשבי ז"ל, פרופ' משה אידל, פרופ' יהודה ליבס ופרופ' רחל אליאור.
את הפרס יקבל פרופ' אברמס בטקס חגיגי שיערך באקדמיה הלאומית הישראלית למדעים בירושלים ביום כ"ח בכסלו תשע"א - 5 בדצמבר 2010 לציון יום הולדתו ה-113 של פרופ' גרשם שלום, שהיה נשיאה השלישי של האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים ומגדולי חוקרי הקבלה והמיסטיקה בארץ ובעולם.